Pravila privatnosti

VILLA HREŠĆ, smještena u Zadru, Obala kneza Trpimira 28, OIB: 76690087729 (u daljnjem tekstu: VILLA HREŠĆ), poštuje privatnost svake osobe čiji se osobni podaci prikupljaju. Željeli bismo vas obavijestiti koje osobne podatke VILLA HRESC prikuplja, kako štitimo te podatke i koja su vaša prava.

Provedba načela zaštite podataka

VILLA HREŠĆ, u sklopu implementacije ove Politike, posvećuje posebnu pažnju poštivanju načela obrade podataka i obrađuje podatke:

 • Zakonito – obrada podataka omogućena je kada je to dopušteno zakonom i samo u granicama dopuštenim zakonom.
 • Pravično – uzimajući u obzir posebnosti svakog odnosa, primjenjujući sve odgovarajuće mjere za zaštitu osobnih podataka i privatnosti općenito, te omogućujući ispitanicima podataka ostvarivanje njihovih prava.
 • Na transparentan način – informirajući ispitanike podataka o obradi osobnih podataka. Od samog početka prikupljanja podataka, kada se ispitanici podataka informiraju o svim aspektima obrade podataka, do kraja obrade podataka, ispitanicima podataka se u skladu s odredbama Uredbe omogućuje jednostavan i brz pristup vlastitim podacima, uključujući mogućnost pregleda i dobivanja kopije istih. Pristup određenim informacijama može biti ograničen samo kada to zahtijeva zakon ili je nužno radi zaštite trećih osoba.
 • Osiguravanjem ograničenja svrhe – osobni podaci se obrađuju u svrhe za koje su prikupljeni i mogu se obrađivati u druge svrhe samo kada su ispunjeni zahtjevi propisani Uredbom.
 • Osiguravanjem minimalizacije podataka – podaci se obrađuju samo kada su adekvatni, relevantni i ograničeni na ono što je nužno.
 • Posebna pažnja se posvećuje tome da se ne prikupljaju podaci za koje nema opravdanog potrebe za obradom.
 • Osiguravanjem odgovornosti – podaci moraju biti točni i ažurirani, te se poduzimaju sve razumne mjere kako bi se izbrisali netočni podaci.
 • S integritetom i povjerljivošću – obrađuju se na način koji osigurava odgovarajuću sigurnost osobnih podataka, uključujući zaštitu od neovlaštene ili nezakonite obrade te od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja, koristeći odgovarajuće tehničke ili organizacijske mjere. Primjenjuju se relevantne mjere uzimajući u obzir rizik povezan s vrstom obrade podataka.

Svrha prikupljanja podataka

VILLA HRESC je obvezna prikupljati određene osobne podatke radi izvršenja valjanog ugovora o smještaju i u skladu s propisima koji reguliraju ugostiteljstvo. Međutim, VILLA HRESC može prikupljati iste ili druge podatke i u druge svrhe, prije svega za održavanje kontakta. Takve svrhe uključuju:

 • Izvršenje ugovora o smještaju;
 • Sukladnost s pravnim zahtjevima i drugim primjenjivim propisima koji reguliraju ugostiteljstvo;
 • Zaštita imovine i sigurnosti pojedinaca putem provedbe mjera video nadzora.

VILLA HRESC jamči da će prikupljeni podaci biti korišteni samo u navedene svrhe.

Zakonske osnove za prikupljanje

Pravna osnova za navedene svrhe prikupljanja podataka može biti:

 • Pravna osnova;
 • Ugovorna osnova;
 • Privola ili izričita privola ispitanika, ovisno o svrsi obrade i vrsti osobnih podataka.

Točke prikupljanja podataka

VILLA HREŠĆ prikuplja vaše podatke prilikom:

 • Rezervacije smještaja (rezervacija putem web stranice ili rezervacija telefonskim pozivom na naš call centar);
 • Zaključenja ugovora o smještaju – registracija na recepciji;
  e-pošte;
 • telefona/faksa;
 • Mjesta pod video nadzorom.

Razdoblje pohrane podataka

Podaci koji su zakonito prikupljeni od strane VILLA HREŠĆ-a pohranjuju se u razdoblju propisanom određenim zakonom ili drugim pozitivnim propisom.
Podaci koji su prikupljeni u skladu s ugovornim obvezama VILLA HREŠĆ-a pohranjuju se samo u razdoblju potrebnom za ispunjenje ugovora ili pružanje usluge.

Prava nositelja podataka

Bez obzira na temelj prikupljanja podataka, u svakom trenutku možete besplatno zatražiti:

– Pristup podacima, ispravak podataka ili dopunu nepotpunih podataka u svim bazama osobnih podataka, na što će VILLA HRESC odobriti pristup ili ispraviti podatke, ovisno o vašem zahtjevu, u svim svojim bazama podataka;
– Brisanje (“pravo na zaborav”) osobnih podataka iz svih baza osobnih podataka, na što će VILLA HRESC izbrisati takve podatke iz svih svojih baza podataka osim onih koje je VILLA HRESC dužna održavati na temelju pozitivnih propisa i kada ne postoje premoćni legitimni razlozi za obradu ili kada obrada nije potrebna za uspostavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva;
– Prijenos podataka koje smo prikupili o vama vama ili trećim stranama (“pravo na prenosivost podataka”), u skladu s pozitivnim pravnim propisima;
– Povlačenje suglasnosti, kada su podaci dani na temelju suglasnosti, bez negativnih posljedica;
– Podnijeti pritužbu nadzornom tijelu – Agenciji za zaštitu osobnih podataka (za više informacija posjetite www.azop.hr).

Molimo da svoj pisani zahtjev pošaljete na kontakt e-mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka na ili poštom na adresu VILLA HRESC, Obala kneza Trpimira 28, Zadar, Republika Hrvatska.

Osobni podaci prikupljeni od osoba koje su rezervirale smještaj i gostiju

Kao voditelj obrade podataka, VILLA HREŠĆ čuva osobne podatke koje ste dužni pružiti radi pružanja usluga smještaja samo u svrhu zaključenja ugovora o smještaju i poštivanja zakonskih zahtjeva o pružanju i prikupljanju osobnih podataka koji uređuju ugostiteljstvo, te takve podatke može koristiti u druge svrhe dopuštene pozitivnim propisima. U slučaju da ne pružite minimalne informacije potrebne za registraciju gostiju u svim relevantnim registrima, VILLA HREŠĆ neće moći pružiti usluge smještaja u skladu s ugovorom i zakonom.

Osobni podaci koje VILLA HREŠĆ bilježi prilikom rezervacije i ispunjavanja prijavnice prilikom dolaska u objekt prikupljaju se na temelju zakona koji reguliraju ugostiteljstvo i u svrhu pružanja usluga gostima. To uključuje sljedeće podatke (podložno promjenama u skladu s pozitivnim propisima):

Ime i prezime;
Adresa prebivališta (za državljane RH);
Datum rođenja;
Broj, vrsta i mjesto izdavanja identifikacijskog dokumenta;
Državljanstvo;
Naziv objekta;
Broj smještajne jedinice;
Datum dolaska i odlaska gosta;
Spol.

VILLA HREŠĆ takve podatke čuva u svojoj bazi podataka gostiju i dijeli ih s nadležnim tijelima Republike Hrvatske putem sustava E-visitor (elektronički sustav registracije) u kojem se takvi podaci moraju pohranjivati ​​10 godina. Također, VILLA HREŠĆ je dužna pohraniti sve račune izdane gostima, uključujući njihove osobne podatke, tijekom 11 godina, sukladno zakonskim propisima.

Osim toga, radi ispunjenja svojih ugovornih obveza, prilikom rezervacije i ispunjavanja prijavnice prilikom dolaska u objekt, VILLA HREŠĆ prikuplja sljedeće informacije:

Ime i prezime, Adresa prebivališta (za državljane RH), E-mail adresa, Broj telefona.
Informacije prikupljene putem automatske obrade podataka na web stranici villa-hresc.com (dnevnici)
Ove informacije odnose se na realizaciju vašeg boravka i bit će izbrisane nakon vašeg odlaska iz smještaja.
VILLA HREŠĆ također prikuplja osobne podatke putem sustava video nadzora.

Kolačići i internetske tehnologije

Kao i mnoge druge stranice, naša stranica može koristiti “kolačiće” (male datoteke koje spremljujemo na vaše računalo prilikom pristupa našim web stranicama kako bismo omogućili osnovne ili dodatne funkcionalnosti svake stranice) ili druge tehnologije kako bismo vam pomogli dostaviti sadržaj specifičan za vaše interese, obraditi vaše rezervacije ili zahtjeve i/ili analizirati obrasce vaših posjeta. Kolačići sami po sebi ne mogu se koristiti za otkrivanje vašeg osobnog identiteta. Kada pristupite našim web stranicama, takvi podaci se koriste od strane našeg poslužitelja kako bi se identificirale značajke vašeg preglednika, ali ne mogu vas identificirati osobno.

Koristimo nekoliko vrsta kolačića:

Nužni kolačići – nužni su za omogućavanje osnovnih funkcionalnosti web stranice i web stranice ne mogu ispravno funkcionirati bez njih. To znači da se web stranica ne može otvoriti ili prikazati bez tih kolačića. Ovi kolačići se koriste u svrhu prijenosa komunikacije i nužni su za pružanje usluga IT tvrtke koje su izričito zatražene od korisnika takvih usluga. Ovi kolačići nam također omogućuju provođenje osnovne analize web stranice s ciljem poboljšanja funkcionalnosti web stranica pomoću potpuno anonimnih podataka, odnosno takvi kolačići nisu temeljeni na vašim osobnim informacijama ili podacima koji bi na bilo koji način mogli biti povezani s vama osobno. Za upotrebu ovih kolačića nije potrebna privola, pa vas nećemo tražiti da nam date privolu za njihovu upotrebu.

Usluge trećih strana – Također koristimo usluge trećih strana poput Google Webfontova, Google Mapsa. Budući da ove treće strane mogu prikupljati vaše informacije poput IP adrese, možete ih onemogućiti ovdje. Onemogućavanje tih usluga može znatno smanjiti funkcionalnost i prikaz. Tražit ćemo vašu privolu za upotrebu tih kolačića.
Ako želite promijeniti postavke kolačića na našoj web stranici, to možete učiniti u bilo kojem trenutku klikom na ovu poveznicu: (poveznica do okvira za privolu kolačića)

Sistem video nadzora

VILLA HREŠĆ, kao upravitelj podataka, ima legitimni interes za provođenje mjera video nadzora radi zaštite imovine i osoba u vezi s određenim radnim mjestima te zakonsku obvezu postavljanja nadzornih kamera koje snimaju zaposlenike i sve osobe koje se kreću unutar polja vidljivosti nadzornih kamera.

VILLA HREŠĆ na propisan način označava sva mjesta na kojima je instaliran sustav video nadzora.

VILLA HREŠĆ je svjesna da video snimke sadrže osobne podatke svih osoba koje se kreću unutar polja vidljivosti nadzornih kamera i stoga se s njima postupa s posebnom pažnjom. Nadalje, implementirali smo sigurnosni sustav i uveli politiku dostupnosti i brisanja koju reguliraju interna pravila VILLA HREŠĆ o sigurnosti.
Video snimke se redovito prebrisuju i automatski se brišu najkasnije 3 dana nakon što su snimljene. Izuzetno, video snimke se čuvaju dulje vrijeme kada služe kao dokaz u postupcima pred nadležnim državnim tijelima. Izdvojene video snimke pohranjuju se u centraliziranom sustavu za razmjenu poruka s iznimno ograničenim pristupom.
U slučaju sudskih i/ili kaznenih postupaka, VILLA HREŠĆ može koristiti takve video snimke. Pristup osobnim podacima snimljenim na video snimkama može biti odobren trećim stranama, izvršiteljima obrade podataka i ugovornim partnerima VILLA HREŠĆ-a koji su registrirani i kvalificirani za pružanje usluga osobne i imovinske zaštite i koji ne koriste te podatke samostalno, već sudjeluju u aktivnostima vezanim uz sigurnost centralnih nadzornih i alarmnih sustava. Svi drugi detalji u vezi s video nadzorom podliježu posebnim propisima koji reguliraju to područje.

Zaštita osobnih podataka djece

VILLA HREŠĆ preporučuje roditeljima i skrbnicima da pouče svoju djecu o važnosti odgovornog postupanja s osobnim podacima na internetu. VILLA HREŠĆ ne želi prikupljati, niti ima namjeru prikupljati osobne podatke djece. Osobni podaci djece neće se koristiti niti otkrivati trećim stranama. Dijete može dati svoj pristanak samo u vezi s pružanjem usluga IT tvrtke, pri čemu takvo dijete mora biti starije od 16 godina. VILLA HREŠĆ može obraditi sve ostale informacije o djeci ispod navedene dobne granice i djeci mlađoj od 18 godina, osim ako je izričito navedeno ovdje, samo uz prethodni pristanak roditelja.

Ispravak podataka

Uvijek nam se možete obratiti kako biste pregledali svoje osobne podatke, kao i radi ažuriranja, ispravljanja ili brisanja vaših podataka. Do tog trenutka, koristit ćemo vaše prethodno zabilježene podatke u svrhe navedene ranije.

Vaša privola

Kada na bilo koji način pružite VILLA HREŠĆ-u vaše podatke (rezervacija, registracija, prijava…), jamčite da su podaci koje ste pružili točni, da imate zakonsku sposobnost i ovlaštenje za raspolaganje pruženim podacima te da se u potpunosti slažete da VILLA HREŠĆ može koristiti i prikupljati vaše podatke u skladu s zakonom i uvjetima ove politike privatnosti.

Tehnička i integrirana zaštita podataka

SIGURNOST VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

VILLA HREŠĆ, kao upravitelj obrade, uzima u obzir najviše organizacijske i tehničke standarde zaštite podataka. Stoga, uzimajući u obzir najnovija postignuća, trošak implementacije, prirodu, opseg, kontekst i svrhu obrade, kao i rizike različitih razina vjerojatnosti i ozbiljnosti za prava i slobode pojedinaca proizašle iz obrade podataka, prilikom određivanja resursa obrade primjenjuju se odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bi se omogućila učinkovita primjena načela zaštite podataka.

Potpuno smo posvećeni zaštiti podataka od neovlaštenog pristupa, izmjene ili brisanja, bez obzira na mjesto pohrane ili obrade, kao i format u kojem se nalaze. VILLA HREŠĆ koristi usluge pouzdanih IT partnera koji su obvezni primjenjivati visoke standarde IT zaštite.

VILLA HREŠĆ primjenjuje priznate standarde sigurnosti informacija:

provodimo tehničke i organizacijske mjere zaštite temeljene na rizicima,
smanjujemo izloženost podataka,
provjeravamo metode prikupljanja informacija, pohrane i obrade,
gdje je moguće, štitimo podatke pseudonimno i anonimiziramo,
testiramo organizacijske i tehničke mjere zaštite,
ograničavamo pristup osobnim podacima samo zaposlenicima, ugovornim radnicima i agentima kojima su dodijeljena ograničena i kontrolirana ovlaštenja za uporabu osobnih podataka te koji su obvezni poštivati stroge obveze povjerljivosti.

VILLA HRESC poduzima sve mjere koje mogu identificirati probleme, kao i mjere za minimiziranje potencijalne štete.

Procjena utjecaja na zaštitu podataka

U slučaju da određena vrsta obrade, posebno uporabom novih tehnologija, uzimajući u obzir prirodu, opseg, kontekst i svrhu obrade, vjerojatno može dovesti do visokog rizika po prava i slobode subjekata podataka, VILLA HRESC će, kao upravitelj obrade, prije obrade, provesti procjenu utjecaja predviđenih operacija obrade na zaštitu osobnih podataka.

Transparentnost

Ova Politika privatnosti dostupna je na web stranici www.villa-hresc.hr i na recepciji svih naših objekata. Posljednje ažuriranje Politike privatnosti: svibanj 2018.

U slučaju da odlučimo napraviti promjene u našoj politici privatnosti, te promjene će biti dostupne i objavljene na web stranici www.villa-hresc.hr i na recepciji svih naših objekata.